23948sdkhjf

Entreprisekontrakter kan rumme skattefælde

Virksomheder, der hyrer udenlandsk arbejdskraft via firmaer på entreprisekontrakt, risikerer at blive mødt med krav om at betale a-skat.
En lang række virksomheder inden for byggeriet risikerer ifølge Erhvervsbladet at falde i en skattefælde.

Virksomhederne har brugt et udenlandsk firma til at løse forskellige opgaver på en entreprisekontrakt. Men de betaler ikke a-skat for medarbejderne, fordi de ikke er direkte ansat på virksomheden.

Det kan være et problem, fordi entreprisekontrakten sjældent er udformet korrekt, og på den baggrund kan udlændingene i juridisk forstand anses for at være direkte ansat af den danske virksomhed.

Hos SKAT har man de senere år oplevet en stigning i antallet af den type sager:

- Det er klart billigere for en virksomhed at benytte entreprisemodellen, men vi ser efterhånden mange tilfælde, hvor der ofte slet ikke er tale om entreprise, men hvor retten vurderer, at det er arbejdsudleje. Så skal virksomheden betale 30 % i a-skat for medarbejderne, siger Leif Christensen - specialkonsulent i SKAT - til Erhvervsbladet.

Søren Aagaard fra advokatfirmaet ADVODAN kritiserer SKAT for at være urimelig i de krav, der stilles til virksomhederne:

- Ofte er det, som om SKAT på forhånd har besluttet sig for, at virksomhederne snyder. De fleste kan fremvise en entreprisekontrakt, der beskriver arbejdsfordelingen mellem den danske og den udenlandske arbejdsgiver. Men SKAT stiller alligevel nogle urimelige dokumentationskrav til aftalen, som der slet ikke er juridisk belæg for, siger han.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078