23948sdkhjf

Formand: Nordjysk TIB-ledighed fordobles inden nytår

Formanden for TIB’s industrigruppe i Nordjylland forudser en fordobling af arbejdsløse medlemmer inden årsskiftet. Det er især ansatte i køkken- og vinduesbranchen, der er udsatte.
Hos Træ, Industri og Byg i Nordjylland går cirka 1,5 % af de godt 5.700 medlemmer ledige for tiden, men Henning Mikkelsen - der er formand for industrigruppen - vurderer, at det tal meget vel kan være fordoblet inden kalenderen rammer 2009:

- Samlet set for afdelingen kan vi godt mærke, at ledigheden stiger. Vi mærker i hvert tilfælde en stigning i antallet af byggevirksomheder, der går konkurs og det betyder jo, at flere af vores medlemmer går ledige, siger han til P4 Nordjylland.

Det er dog ikke alle brancher, der er lige hårdt ramt:

- Der er nedgang i byggeriet, og det rammer i første omgang de virksomheder, der leverer eksempelvis køkkener, vinduer og andre komponenter til byggeriet, forklarer Henning Mikkelsen.

Ikke noget dramatisk
De første tegn på stigende ledighed har også vist sig Beskæftigelsesregion Nordjylland. Sammenlignet med i fjor har man i år modtaget tre gange så mange varslinger om større fyringsrunder, men det er ikke noget, der får panikken til at sprede sig:

- Antallet af varslingsfyrede er steget fra 400 i fjor til 1200 i år indtil nu. Men vi opfatter det ikke som noget dramatisk. Og selvom vi skulle komme op på en fordobling af ledigheden, som spået af økonomer og vismænd, så vil det svare til niveauet fra foråret 2007. Og da syntes vi jo, at det gik fantastisk godt, siger direktør Karsten Simensen.

Han pointerer, at hvis de nordjyske arbejdsløshedstal fordobles, vil antallet befinde sig lige under de 10.000. Til sammenligning var 40.000 nordjyder ledige i 80'erne, da krisenn var værst.

Kilde: P4 Nordjylland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111