23948sdkhjf

Stilstand i byggebranchen

Ny undersøgelse af konjunkturindikatorer viser, at byggeriet nærmest er gået helt i stå. Hos 3F frygter man tusindvis af ledige inden jul.
Meget tyder på, at krisestrategierne efterhånden skal øverst på dagsordenen i de danske byggevirksomheder.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har netop offentliggjort en ny opgørelse af 19 forskellige konjunkturindikatorer for blandt andet bygge & anlæg og industrien, og konklusionen er trist læsning:

- Tendenserne er ved at være ret klare. Byggeriet er gået helt i stå. Industrien er også stærkt på vej tilbage. Inden for de to sektorer peger stort set alle indikatorerne i negativ retning. Populært sagt holder bygge- og anlæg for rødt, mens industrien er på vej fra gul til rød, siger økonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, Martin Madsen, og uddyber:

- Inden for de to erhverv er det ikke længere et spørgsmål om mangel på arbejdskraft. Det problem er aflyst. Nu drejer det sig om, at der ikke er job nok.

Mindst 10.000 rammes inden jul
Hos 3F har man undersøgt situationen hos 77 af sine afdelinger, og 1/4 af disse varsler fyringer, som endnu ikke har været omtalt i pressen:

- Hertil kommer, at 2.300 af vores medlemmer i øjeblikket er omfattet af arbejdsfordeling fra i alt 49 forskellige virksomheder. Det er flere arbejdsfordelinger end i 2006 og 2007 tilsammen. Derfor tror jeg desværre, at mindst 10.000 danskere vil blive ramt af ledighed allerede inden jul, siger Poul Erik Skov Christensen.

I foråret manglede 40 % af virksomhederne i byggebranchen arbejdskraft. I dag er det tal nede på 9 %.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125