23948sdkhjf

Bæredygtig by på vej ved Århus

Tækker Group vil omdanne 115 hektar mark nord for Århus til en bæredygtig bydel med plads til 11.000 indbyggere. Projektet vil løbe op i adskillige milliarder kroner.
Det er fint at designe grønne bygninger hist og pist, men for at det virkelig skal rykke noget, må man tænke i større baner.

Det er baggrunden for, at Århus-virksomheden Tækker Group nu vil udvikle en hel ny, bæredygtig by på en 115 hektar stor mark nord for Århus.

”Engsø” er byen døbt i arbejdsfasen, og det er CEBRA Arkitekter, der har tegnet det foreløbige projekt, som består af syv bydele. Den kommuneplan, der skal bane vejen for projektet, ventes vedtaget i slutningen af 2009, og går alt efter planen, kan byggeriet indledes i 2011 med indflytning tre år senere.

Danmark som foregangsland
Carsten Primdahl - der er én af Cebras grundlæggere - tror på, at det kommende by-projekt kan være med til at gøre Danmark til et foregangsland, når det gælder udvikling af helt nye byer.

Han finder det således realistisk, at man kan komme på forkant med lande som Tyskland og Schweiz, der ellers har været i front, når det gælder energirigtige huse.

Indbudt arkitektkonkurrence I
følge Børsen er Cebra og Tækker netop nu ved gøre klar til en arkitektkonkurrence, hvor formentlig tre danske og tre udenlandske arkitektfirmaer vil blive bedt om at komme med input.

I arbejdsprocessen er det desuden ambitionen at lægge den traditionelle ’lagkagefordeling’ på hylden og i stedet tildele arkitekterne mere værdiformulerede roller.

Om Tækker Group
Tækker Group er en dansk koncern, der arbejder med ejendoms-, projekt- og ideudvikling, herunder ingeniør- og arkitektarbejde, nybyggeri, renovering, finansiering og administration.

Koncernen blev dannet i 1997 og har cirka 90 medarbejdere fordelt på hovedsædet i Århus og en afdeling i Berlin.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079