23948sdkhjf

Eksportmarkeder redder byggebranchen

Afmatningen på hjemmemarkedet opvejes af eksporten af byggematerialer, som er vokset eksplosivt de seneste fem år.
Omsætningen af byggematerialer på hjemmemarkedet er under stort pres. Årets nedgang på cirka 2 % forventes i 2009 afløst af et dyk, der bliver tre gange så stort. Det skriver Børsen.

Den markante nedgang opvejes dog af eksporten, som er i markant vækst. I årets første seks måneder har Danmark eksporteret byggematerialer for næsten 23 mia. kroner, hvilket er en stigning på intet mindre end 16 % i forhold til den tilsvarende periode sidste år.

For fem år siden lå eksporten på årsbasis i omegnen af 26 mia. kroner, så der er altså tale om en vækst af meget markant karakter:

- Når boligbyggeriet herhjemme er under pres på grund af stigende renter og stramme kreditter, så er det glædeligt, at handlen med byggematerialer i dag foregår over hele verden, og at vore medlemmer kan skabe nye markeder, siger Anne Trolle, der er direktør i DI Byggematerialer under Dansk Industri.

Den største afsætning sker til markederne i Tyskland, Sverige, Norge og Storbritannien, og det er primært de miljørigtige løsninger, der sælger godt.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094