23948sdkhjf

Norsk byggemarkedskæde vil erobre det danske marked

Norske Optimera gør fra årsskiftet sin entré på det danske marked og åbner 19 butikker.
Den norske byggemarkedskæde overtog i marts i år Dalhoff Larsen og Hornemans Træ & Byg-division, der havde 18 butikker under XL-BYG.

De 18 varehuse får nu - sammen med en ny butik - nyt navn, og målet er at tredoble den nuværende omsætning i Danmark på 1,8 mia. kroner inden 2013:

- Overtagelsen af de 19 butikker er en langsigtet strategiskbeslutning taget ud fra den betragtning, at den lavkonjunktur, vi er i nu, ikke varer for evigt. Man kan godt erobre markedsandele, selvom markedet mindskes, forklarer Arnold Johansen, administrerende direktør i Optimera Danmark, over for Børsen.

- Det er et spørgsmål om, at tage markedsandele fra vores konkurrenter, hvilket vi har meget klare planer om, fastslår direktøren og oplyser, at Optimera sigter mod at levere til det professionelle segment i Danmark.

Et marked med hård konkurrence
Moderselskabet Saint-Gobain ejer allerede en række producenter på markedet men har ikke tidligere været placeret på distributionssiden i Danmark. Det bliver de altså nu, og det er i høj grad et marked præget af høj konkurrence, som de søger at erobre. Således har brancheekspert Bruno Christensen fra Danish Retail Institute tidligere påpeget, at der i Danmark er byggemarkeder nok til at forsyne en befolkning på 15-20 mio. mennesker.

Om Optimera
Optimera er ejet af distributørgiganten Saint-Gobain, som også bl.a. har Brødrene Dahl under sig. Optimera drives fra hovedkontoret i Oslo og har selvstændige landeselskaber i Danmark, Norge, Sverige og Estland. Samlet forventes Optimera Gruppen at omsætte for ca. 10,4 mia. kroner i år.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094