23948sdkhjf

Eurodan forbereder sig på voldsom nedgang

Behovet for parcelhuse falder markant i de kommende år, og hos Eurodan-gruppen er man nu begyndt at mærke effekten. Således er facit rødt i det seneste årsregnskab.
Ovenpå et meget flot 2006/07-regnskab er det så småt begyndt at gå nedad bakke for Eurodan-gruppen. Virksomheden - der er blandt landets største på markedet for parcelhuse - måtte i sit seneste årsregnskab offentliggøre en resultatnedgang på 35 mio. til et minus på 2,6 mio. kroner.

Ejer og administrerende direktør, Niels Christian Dahl, ser udviklingen som en uundgåelig følge af de senere års heftige aktivitet i byggebranchen:

- Der har været bygget mere, end behovet var til i de senere år, og der måtte komme et lavere aktivitetsniveau på et tidspunkt. Desuden har vi fået finanskrisen oveni. Fremtidsforskere vurderer, at der skal bygges 5.000-6.000 nye parcelhuse om året for at opfylde behovet, og det er noget andet end de 8.000-10.000, det har været oppe på, siger han til Erhvervsbladet.

Store regionale forskelle
Eurodan har hovedsæde i Rødekro, og salget går fortsat strygende i det jyske. Således har virksomheden her øget sin omsætning fra 385 til 482 mio. kroner med et plus på 16,7 mio. før skat til følge. Til gengæld er omsætningen på Sjælland faldet med 110 mio., hvilket resulterer i et underskud på 2,5 mio. før skat:

- Vi ser næsten altid, at når væksten kommer, så sker det først i Københavns-området og noget senere i Vestdanmark, hvis den i det hele taget når at komme. Vi har slet ikke set de voldsomme prisstigninger i jordpriserne i Jylland og på Fyn, som trækker læsset for os. Der skal gang i bolighandlen i København, så man begynder at skifte bolig, før der kommer gang i det østdanske marked, siger Niels Christian Dahl.

Ifølge Erhvervsbladet havde Eurodan ved årsregnskabets slutning byggegrunde, påbegyndte byggerier og råjord for næsten 250 mio. kroner, og virksomhedens primære fokus er nu at nedbringe den post så meget som muligt.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109