23948sdkhjf

Vælg den rette beton til vinterstøbningen

Vinteren stiller større krav til støbning af beton, fordi den hærder væsentligt langsommere ved de lave temperaturer. Elementproducenten Expan har i samarbejde med Aalborg Portland udarbejdet en nyttig vejledning til montørerne på byggepladserne.
Med de vintertemperaturer, der netop nu så småt er på vej ind over landet, skal montørerne ude på byggepladserne være ekstra opmærksomme på at benytte den rette type beton til støbningen. Betonens hærdningstid ændrer sig nemlig markant ved selv små temperatursving:

- Når temperaturerne falder, forlænges betonens hærdningstid markant. For eksempel tager det 3,5 gange så lang tid at opnå en given styrke ved 5° C end ved 20° C, fortæller Lena Heldbo, der er montagechef hos Expan.

Nyttig hjælp og vejledning
Som et led i Expans arbejde med at sætte fokus på sikkerheden på byggepladsen har virksomheden i samarbejde med Aalborg Portland udarbejdet en vejledning, der tager højde for udfordringerne ved vinterstøbning i forhold til de forskellige betontyper.

- Selvom der er mange deadlines på byggepladsen, skal der sættes tid af til ordentlig hærdning af betonen, når temperaturen falder. Sker det ikke, kan det i værste fald gå ud over sikkerheden, og det håber vi, at denne vejledning kan hjælpe med at forebygge, siger Lena Heldbo.

Vejledningen - der frit kan hentes på Expans hjemmeside - giver konkrete eksempler på brug af de forskellige styrkeklasser af beton, ligesom der er skemaer over hærdningstiden under forskellige temperaturforhold.

Hent vejledningen på Expans hjemmeside

Kilde: Expan A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078