23948sdkhjf

Højhus centrum for ny markant bydel i Sønderborg

Henning Larsens tegnestue står bag et stort og ambitiøst byggeprojekt i Sønderborg til en samlet pris på 700 mio. kroner.
På et 70.000 m2 stort landbrugsareal syd for Alssundbroen og ind mod Sønderborg, skal der i løbet af en årrække bygges godt 30 boliger og et attraktivt erhvervsområde. Området skal blandt andet huse Sønderborgs nye vartegn - et 20 etagers elegant højhus tæt ved den kommende motorvej.

Erhvervsområdet består af en række bygninger på mellem 22 og 30 meters højde. De skyder sig ud fra terrænet og vokser op mod den kommende motorvej med tårnet på 20 etager, som en kulmination ved motorvejsfrakørslen til Sønderborg.

Atraktivt og markant firmadomicil
I masterplanen - som skal danne grundlaget for udarbejdelsen af en lokalplan - er der lagt op til, at erhvervsdelen skal indeholde underjordisk parkeringsanlæg, en tankstation, nogle butikker og et hotel. Det 20 etagers høje tårn skal - hvis det står til investorerne - huse de virksomheder, som ønsker et attraktivt og markant firmadomicil. Fra tårnet vil medarbejderne få noget nær landets flotteste udsigt.

Bag projektet står Alssund Invest, og det samlede bebyggede areal bliver på omkring 40.000 kvadratmeter. Prisen for projektet er i nutidskroner godt 700 mio. kroner.

De videre planer for projektet omfatter en navnekonkurrence og en hjemmeside, hvor borgerne kan hente information om projektets øjeblikkelige status.

Kilde: Henning Larsen Architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078