23948sdkhjf

Velux ransaget af EU

Beskyldninger om brud på EU's konkurrenceregler førte i går til, at Velux fik besøg af kommissionens konkurrencemyndigheder. Velux afviser selv beskyldningerne.
Den polske vinduesproducent, Fakro, har klaget over, at Velux - via et bonussystem til distributørerne - har forsøgt at holde konkurrenterne ude af markedet og dermed forbrudt sig mod EU's konkurrenceregler.

Anklagerne har dannet grundlag for en undersøgelse i EU-regi, og i går var unionens konkurrencemyndigheder på inspektion hos Velux’ fabrikker:

- EU-Kommissionen er i dag på inspektion på flere af vores fabrikker og kontorer inden for Velux Gruppen. Det er en helt naturlig fortsættelse af det seneste års undersøgelser. Vi har samarbejdet med myndighederne hele tiden og indleverede i februar forskellige dokumenter til konkurrencemyndighederne, siger informationschef Lone Ellersgaard fra Velux til Jyllandsposten.

Efterlever alle love og regler
Hos Velux mener man ikke, at der er hold i Fakros anklager, og den danske vinduesgigant regner derfor med, at undersøgelserne vil mane alle beskyldninger til jorden:

- Vi er overbeviste om, at vi lever op til alle regler og love, og vi håber, at konkurrencemyndighedernes undersøgelser vil bekræfte det, siger Lone Ellersgaard.

Om Velux
Velux er grundlagt i Danmark i 1941 og har i dag flere end 10.000 ansatte i 40 lande. De 3000 af disse arbejder i Danmark. Velux Gruppen omsatte i 2007 for 17,4 mia. kroner.

Kilde: Jyllandsposten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078