23948sdkhjf

Ejendomsgigant nedjusterer kraftigt

Vanskelige markedsforhold angives som den primære årsag til, at TK Development nu nedjusterer forventningerne til årets resultat med 100 mio. kroner.
Situationen i byggebranchen får nu TK Development til at dæmpe forventningerne til årets resultat, der nu lyder på 200 mio. mod tidligere 300 mio. kroner.

Selskabet offentliggjorde tirsdag morgen sin halvårsrapport, hvori det oplyses, at

- De aktuelle markedsforhold har betydet en tidsmæssig forskydning på enkelte af koncernens projekter, herunder grundsalg i Polen og Danmark.

Samtidig har TK Development udskudt igangsættelsen af to projekter, der ellers skulle stå færdige i indeværende regnskabsår. Det drejer sig om DomusPro Retail Park i Vilnius, Litauen samt Ulmana Retail Park i Riga, Letland.

Aktiekurs i frit fald
TK Development fastslår, at den eksisterende projektportefølje vil sikre virksomheden en god indtjening de næste 3-4 år, men det har ikke kunnet forhindre fortsatte fald i aktiekursen.

Således er kursen først på formiddagen nede omkring 28. I går faldt den fra kurs 45 til 35, og for en lille måned siden havde aktien en kursværdi på over 60.

Omsætningen er i årets første seks måneder faldet med 129,3 mio. kroner til 288,7 mio. i forhold til samme periode sidste år, mens resultatet før skat er faldet fra 94,9 mio. i første halvår 2007/08 til 53,9 mio. i år.

Kilde: TK Development

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078