23948sdkhjf

Cirkulært: Vinteren begynder den 1. oktober

Ny branchevejledning om vinterforanstaltninger fra Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg.
Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg (BAR BA) har i samarbejde med Vinterkonsulenterne udarbejdet en ny branchevejledning om vinterforanstaltninger, hvor man har samlet de foranstaltninger, der i særlig grad har betydning for, at vinterbyggeri kan gennemføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Vejledningen indeholder også en kort gennemgang af en række forhold ved udbud, projektering, planlægning og udførelse, der har betydning for sikkerhedsarbejdet. Vejledningen angiver samtidig, hvem der er ansvarlig for, at de enkelte foranstaltninger bliver gennemført, og har den hensigtsmæssige virkning.

Vinterperioden varer fra 1. oktober til 30. april. Selv om vinterbekendtgørelsen (Bekendtgørelse nr. 995 af 6.10.2006 om bygge- og anlægsarbejder i perioden 1. november til 31. marts) kun omfatter en kortere periode, varer vinterperioden fra den 1. oktober til den 30. april. Se Bekendtgørelsen på www.vinterkonsulenterne.dk

Dette skyldes, at der - udover vinterbekendtgørelsen - skal tages hensyn til Arbejdstilsynets regler om bl.a. inddækning (1.10. - 31.3.) samt de overenskomstbestemte vinterforanstaltninger (1.10. - 30.4.). Se AT-vejledning på www.at.dk .

Vejledningen er således en sammenskrivning af ovennævnte regelsæt, så det er nemmere at danne sig et overblik over sammenhængen mellem disse.

Branchevejledningen kan rekvireres ved henvendelse til ekspeditionen i Dansk Byggeri.

Den kan ligeledes findes på BAR’s hjemmeside: www.bar-ba.dk , hvorfra den kan udskrives.

Plakat
Sammen med vejledningen er der udarbejdet en plakat med gode råd til vinterforanstaltninger. Den kan med fordel ophænges i skure på byggepladsen m.m.

Plakaten kan ligeledes rekvireres hos Dansk Byggeri, Postboks 2125, 1015 København K, fra servicebutikken www.danskbyggeri.dk eller udskrives fra BAR’s hjemmeside, www.bar-ba.dk .

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.081