23948sdkhjf

DI: Lavvækst er selvforskyldt

Danmark har ikke gjort nok for at modvirke mangel på arbejdskraft og forringet konkurrenceevne. Det vil DI gøre noget ved, og derfor har organisationen nu udarbejdet en ny vækstplan.
Danmark står over for en periode med lavvækst, og den er langt hen ad vejen selvforskyldt. Det mener DI, som nu fremlægger en vækstplan for Danmark, der gennem en række reformer kan bringe væksten tilbage i dansk økonomi.

- Danmark har brug for en vækstplan. De senere års pæne økonomiske fremgang er ved at være ovre. I første omgang på grund af mangel på arbejdskraft og forringet konkurrenceevne, men nu også som følge af mangel på efterspørgsel. Men pointen er, at når de internationale konjunkturer igen bliver bedre og finanskrisen er klinget af, er det næppe sandsynligt, at vi kan koble os på opsvinget igen, siger adm. direktør Hans Skov Christensen til DI’s hjemmeside.

- Opbremsningen er i høj grad "Made in Denmark". Vi har ikke i tide gjort tilstrækkeligt for at modvirke manglen på arbejdskraft. Vi kan konstatere, at 70 %. af medlemmerne i en rundspørge fortæller os, at de har haft problemer med at rekruttere medarbejdere det seneste halve år. Og 20 % peger på mangel på arbejdskraft som den største barriere for fortsat vækst i virksomheden.

Vil øge arbejdsstyrken med 260.000
Målet for DI er en årlig vækst på mellem to og tre procent. En del af denne skal findes gennem en øgning af arbejdsstyrken på godt 260.000 personer. Resten skal komme fra en forbedret produktivitet i såvel den private som den offentlige sektor.

- Jeg er helt på det rene med, at Folketinget blandt andet har gennemført en velfærdsreform. Men den er ikke tilstrækkelig. Vi må nok en gang se nærmere på, hvordan vi får folk væk fra passiv forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Og nej, vi kommer ikke uden om at se på efterlønnen en gang til. Også dagpengesystemet og førtidspensionsordningen må have et serviceeftersyn. Til gengæld stiger erhvervsdeltagelsen fra de flygtninge og indvandrere, vi har i landet, og den udvikling skal vi fortsætte, påpeger Hans Skov Christensen.

Læs pressemeddelelse om vækstplanen på DI's hjemmeside

Kilde: Dansk Industri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11