23948sdkhjf

Nyt ferie- og oplevelsescenter skal redde udkantsområde

På Sydlangeland genskabes det 250 år gamle herregårdsanlæg Broløkke nu som kulturelt ferie- og oplevelsescenter for turister og regionens beboere.
Herregården Broløkke's hovedbygninger blev opført i 1758 og er i dag fredet. Da erhvervsmanden Nils Palmqvist købte Broløkke i 2004, havde anlægget stået tomt i en længere årrække og var præget af stærkt forfald.

I samarbejde med Realdania vil Nils Palmqvist nu gøre anlægget til et nyt samlingspunkt for den lokale befolkning og turismen på Sydlangeland:

- Vi håber, at vi ved at støtte dette projekt kan være med til at udvikle og efterfølgende udnytte denne Sydlangelandske kultur- og bygningsperle til at skabe arbejdspladser og udvikle turismen i et af Danmarks hårdest ramte randområder, siger projektleder Erik Rykind-Blarke, Realdania, der støtter projektet med 21 millioner kroner.

Går alt efter planen, er Broløkke om syv år totalt renoveret og har plads til over 100 overnattende gæster. Allerede nu er man så langt, at der er faciliteter til store arrangementer i hovedbygningen og overnatning i bed & breakfast.

Revitaliseringen af Broløkke skal som et demonstrationsprojekt ses som en forløber for Realdanias kampagne Fremtidens Herregård . Kampagnen skal i samarbejde med herregårdsejere udvikle bud på, hvordan de danske herregårde kan genindtage en position som dynamoer for udviklingen på landet.

Kilde: Realdania

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125