23948sdkhjf

Planlov i vejen for Outlet-landsby

Planerne for den opsigtsvækkende Outlet-landsby i Billund risikerer at ryge i vasken. En høring skal nu afgøre, om projektet kan føres ud i livet.
Fem millioner turister om året og 300 nye arbejdspladser var nogle af de forventninger, som Billund Kommune og outlet-udvikleren Lordland Europe Ltd. stillede i udsigt, da de i begyndelsen af september offentliggjorde planerne for Billunds kommende mærkevare-mekka.

Men her små tre uger senere kan forberedelserne meget vel vise sig at være skønne, spildte kræfter. Projektet er nemlig kommet i karambolage med planloven. Den kræver, at detailbutikker skal ligge i bykernerne, og det er yderst tvivlsomt, om de tre hidtidigt foreslåede placeringer ved Billund lever op til det krav.
- Jeg kan sige så meget, at det er under overvejelse, om områderne tilhører bymidten. Du får mig ikke til at komme med et endeligt svar, siger Frans Hejgaard fra Miljøcenter Odense til JydskeVestkysten.

Det er miljøcentret, der på statens vegne skal sikre, at kommuneplantillægget overholder planloven. Om det gør det eller ej, bliver afgjort under en otte uger lang høring, som netop er indledt.

Læs mere:
Outlet-landsby skal lokke millioner til Østjylland

Kilde: JydskeVestkysten

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093