23948sdkhjf

Undersøgelse: Byggeriet skal blive bedre til projektstyring

Bygningskonstruktørerne ligger i top, når det kommer til projekt- og byggeledelse, men generelt er der stort behov for at styrke kompetencerne på området.
Samme firma kan klare sig fint på et projekt og skidt på et andet. Meget tyder derfor på, at fejl og mangler er et personbåret problem, som kan løses ved at styrke kompetencerne hos byggeriets ledere. Den antagelse bekræftes nu i en ny undersøgelse, som Bülow Management A/S har udarbejdet for Dansk Byggeri.

Bygningskonstruktørerne er bedst rustede
I undersøgelsen er der spurgt ind til behovet for kompetenceudvikling hos bygningskonstruktører, diplomingeniører og civilingeniører. Ved alle tre grupper har Bülow identificeret et stort behov for udvikling - især på områder som ledelse og kommunikation.

Kun ca. 30 % af de adspurgte virksomheder er tilfredse med diplom- og civilingeniørernes ledelseskompetencer, mens tallet for bygningskonstruktørerne ligger på ca. 40 %. Der er generelt størst tilfredshed med kandidaternes byggetekniske viden, og 60-70 % er således enige i, at uddannelserne giver tilfredsstillende kompetencer.

Udannelser skal ses efter i sømmene
Uddannelseschef hos Dansk Byggeri, Marie-Louise Deth Petersen, påpeger, at eksisterende tilbud om efteruddannelse langt hen ad vejen kan hjælpe med til at imødekomme virksomhedernes specifikke krav og dermed ruste kandidaterne bedre.

Hun understreger dog samtidig, at resultaterne kan give anledning til, at grunduddannelserne ses efter i sømmene:

- Der er samtidig store forventninger til de tekniske faglige kompetencer, som projekt- og byggeledere kommer med fra grunduddannelserne, og desværre indfries forventningerne ikke i tilstrækkelig omfang, hvorfor der også er grund til at efterse projektledelsesværktøjerne i grunduddannelserne.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109