23948sdkhjf

Avis: Håndværksmestres livsværker drænes for penge

En række tømrer- murer- og vvs-virksomheder er kommet i økonomiske vanskeligheder, fordi deres ejer - Bristen Gruppen - har problemer med at finansiere sine lån.
I de senere år har Bristen Gruppen udvidet forretningen massivt bl.a. gennem opkøb af flere mindre håndværksvirksomheder.

Opkøbene var led i en storstilet og ambitiøs strategi, men nu sender Bristen Gruppens økonomiske problemer virksomhederne ud på gyngende grund. Finansieringen af selskabets gæld tages nemlig blandt andet fra håndværksvirksomhedernes pengekasser, som i dag stort set er tømt:

- Virksomhederne får ikke penge for det arbejde, de udfører. Alt bliver sendt direkte videre til moderselskabet, der har hårdt brug for pengene. Derfor har de små selskaber meget svært ved at betale kreditorerne. Så derfor må de gamle direktører, der fortsat er i deres virksomhed, tage ud og tale med leverandørerne. Bristen Gruppen misbruger det livsværk, folk har bygget op og den tillid, de små virksomheder har opbygget i branchen, bekræfter en tidligere ansat i Bristen Gruppen over for business.dk.

Ifølge business.dk bakkes udtalelserne op af indtil flere både nuværende og tidligere ansatte i Bristen Gruppen, der blandt andet påstår, at enkelte af Bristen Gruppens selskaber reelt betaler i omegnen af 200.000 kroner om måneden til husleje og administration for at bo i moderselskabets hovedkvarter i Brøndby.

- Jeg har til interne møder sagt, at det, Bristen foretager sig, mest af alt minder om avanceret selskabstømning. For som virksomhed er det helt umuligt at gennemskue, hvad det er man betaler så mange penge for, siger en tidligere ansat, Nicolai Fasting, til business.dk.

Kilde: Business.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125