23948sdkhjf

Bæredygtig bygning til EnergiMidt

Årstiderne Arkitekter har tegnet et af de mest bæredygtige kontorbyggerier i Danmark: En administrationstilbygning med ekstrem stor fokus på energirigtige løsninger indarbejdet i arkitekturen.
Et nyt byggeri udvider EnergiMidts domicil i den nordlige del af Silkeborg og sætter meget bevidst bæredygtigt byggeri på dagsordenen.

Energikonceptet omfatter blandt andet solcellefacader, solcelleanlæg på taget og bevægelige glasskodder med integrerede solfilm. Desuden opvarmes bygningen ved hjælp af varmegenvinding fra serverrummenes køleanlæg, der sender overskudsvarme ud i ventilationsanlægget.

- Intentionen har fra starten været skabe et bæredygtigt og energioptimeret hus, der i tråd med EnergiMidts vision er helt på forkant med den bæredygtige udvikling. Et hus, der i sin arkitektur og formgivning sender klare signaler om sit integrerede energikoncept, fortæller Arkitekt og partner Per Laustsen fra Årstiderne Arkitekter.

Årstiderne Arkitekter er Danmarks 3. største tegnestue med 200 medarbejdere. Tegnestuen agerer i hele Norden med lokale tegnestuer i Danmark, Sverige og Norge. Virksomheden beskæftiger sig med opgaver inden for hele arkitektfagets bredde og er kendt som leverandør af arkitektoniske gennemtænkte løsninger. Med et internt speciale kaldet ”Green Lab” har tegnestuen nu sat fokus på energirigtigt og bæredygtigt byggeri.

Kilde: Årstiderne Arkitekter

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109