23948sdkhjf

Entreprenør kæmper mod konkurs

IBB Byg arbejder lige nu på højtryk for at afværge den konkurs, der truer som følge af kollapset hos moderselskabet, Stones Invest.
Fremtiden tegner uvis for IBB Byg. Den sjællandske entreprenør mistede mere eller mindre sit økonomiske grundlag, da Stones Invest i sidste uge blev begæret konkurs.

- Vi er stadig i proces med at se, hvor vi står nu, og hvordan vi kan komme videre. I den sammenhæng må jeg pointere, at vi hverken er i betalingsstandsning eller konkurs i dag i hvert fald. Men det er svært at sige lige
nu. Det kan både gå den ene og den anden vej, siger direktør, Anne-Marie Ussing, til Børsen.

I Stones-koncernens 2007-regnskab tegnede IBB Byg sig for en nettoomsætning på 633 mio. kroner og et resultat (ebit) på 145 mio. Tallene hænger dog sammen med, at netop Stones Invest var firmaets største kunde, og konkursen har derfor været fatal for IBBs aktiviteter.

Alle IBBs byggeprojekter står stille, og det er nu op til kuratorerne, hvad der skal ske med projekterne. Ingen af disse har ønsket at udtale sig, men Nicolai Dyhr, advokat og lektor i insolvensret ved Københavns Universitet, vurderer over for Børsen, at kuratorerne sandsynligvis vil holde liv i projekterne for at skaffe så mange penge som muligt til kreditorerne.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109