23948sdkhjf

Cirkulært: Tilskud til efteruddannelse

Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond ændrer på vilkårene for tilskud til efteruddannelse. Samtidig er der nyt om tilskud til udviklingsprojekter.
Bygge- og Anlægsbranchens Udviklingsfond, hvortil der er opkrævet bidrag siden den 1. januar 2008, er nu klar til at yde tilskud til efteruddannelse.

Det drejer sig i første omgang om medarbejdere omfattet af overenskomsterne med henholdsvis Fagligt Fælles Forbund inkl. Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening samt Forbundet Træ-Industri-Byg i Danmark.

For de øvrige overenskomsters vedkommende er reglerne om udbetaling endnu ikke færdiggjort. Udviklingsfonden yder et tilskud på op til 58 kroner pr. time ved medarbejderes deltagelse i

• AMU-kurser
• Forberedende voksenundervisning (FVU) i dansk og matematik
• Byggeriets Lederuddannelse og Byggeriets Industrilederuddannelse

For at modtage det fulde tilskudsbeløb er det en betingelse, at virksomheden under kursusdeltagelse udbetaler en timeløn til medarbejderen, der mindst svarer til sygelønssatsen i den pågældende overenskomst. Betales der en lavere timeløn, reduceres tilskuddet tilsvarende.

Udviklingsfonden yder tilskud til kurser, der holdes efter den 1. oktober 2008. Der skal ikke forud for kurset ansøges om tilskud, men efter kursets afslutning søges tilskuddet elektronisk via et selvbetjeningssystem på hjemmesiden www.udddannelsesfonde.dk , som PensionDanmark driver for fonden.

Tilskuddet overføres herefter automatisk til virksomhedens nemkonto. Det automatiske udbetalingssystem er først i drift den 1. november 2008, og anmodning om udbetaling kan derfor først indtastes fra denne dato. Fra den 1. januar 2009 vil der være mulighed for at få tilsagn om en forhåndsreservering af tilskud fra fonden op til 3 måneder før uddannelsesaktiviteten afholdes.

Tilskud til efteruddannelse fra Bygge- og Anlægsbranchens Uddannelsesfond stopper
Bygge- og Anlægsbranchens Uddannelsesfond har hidtil udbetalt tilskud også op til 58 kr. pr. time til medarbejderes deltagelse i AMU-kurser omfattet af blandt andey Bygge- og Anlægsoverenskomsten. Denne ordning ophører med udgangen af september 2008, idet aktiviteterne herefter fuldt ud overtages af Udviklingsfonden. Det betyder, at der til Bygge- og Anlægsbranchens Uddannelsesfond ikke kan fremsendes ansøgning om udbetaling til tilskud til kurser, der holdes efter den 1. oktober 2008.

Tilskud til udviklingsprojekter
Udviklingsfonden yder pr. 1. januar 2009 desuden tilskud- efter ansøgning - til konkrete udviklings- og uddannelsesprojekter. Ansøgningsskema vil fra den 1. januar 2009 fremgå af hjemmesiden www.udddannelsesfonde.dk .

Udviklingsfonden har ansat en person i Byggeriets Uddannelser til at rådgive og vejlede virksomheder og medarbejdere, der vil søge om tilskud til konkrete medarbejderudviklingsprojekter fra fonden. Råd og vejledning om ansøgninger til udviklingsprojekter samt om udbuddet af AMU-kurser fås ved henvendelse til Byggeriets Uddannelser, Lone Thrane 35 87 87 10. Byggeriets Uddannelser vil desuden sikre samarbejde mellem fonden og AMU-udbyderne og hjælpe virksomhederne med at finde samarbejdspartnere blandt AMUudbyderne

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.656