23948sdkhjf

Planet-Huse overlever Stones-konkurs

Fritidshusproducenten Planet-Huse kører forretningen videre og har et ejerskifte på vej. Mere usikkert ser det ud for et andet Stones-ejet byggeselskab; Ibb Byg.
Landets største fritidshusproducent, Planet-Huse i Ribe, overlever tilsyneladende konkursen i Stones Invest. Virksomheden forsikrer ifølge Erhvervsbladet, at såvel nuværende som kommende projekter vil blive gennemført:

- Vi leverer fortsat huse, blandt andet til Lalandia Billund, men vi befinder os i et vigende marked og har ikke så travlt som tidligere. Udadtil arbejder vi videre, som om intet var hændt, vi har vore egne kreditfaciliteter og har bankernes opbakning, siger adm. direktør Torben Basse, Planet-Huse A/S.

Udover engagementet i Billund har Planet-Huse netop nu gang i fritidshusprojekter i tre tyske byer. Torben Basse regner med, at virksomheden henter et millionoverskud på årsregnskabet. Dog forventes resultatet ikke at nå op på niveau med overskuddet fra sidste år, som lød på 22,6 mio. kroner før skat.

Usikkerhed hos Ibb Byg
Ibb Byg, der arbejder med planlægning af boligbyggeri på Sjælland, er 100 % ejet af Stones-koncernen. Konkursen hos moderselskabet har derfor selvsagt skabt en del røre i virksomheden, men om Ibb Byg kan reddes er endnu uvist. Forleden kom direktør Anne-Marie Ussing med følgende udtalelse til Frederiksborg Amts Avis:

- Det er ikke IBB Byg, der er erklæret konkurs. Vi har et glimrende produkt og nogle gode medarbejdere, men hvad der helt præcist skal ske, det bliver op til kurator i Stones Invest at vurdere.

Sjællandske aviser har på det seneste haft større fokus på lokale byggeprojekter i økonomisk modvind. Blandt andet gik IBBs opførelse af et butikscenter i Kalundborg for nylig i stå, fordi der ikke var penge til at betale leverandørerne.

Kilde: Erhvervsbladet, Lemvig Folkeblad

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14