23948sdkhjf

Nyt universitetsbibliotek i København indvies

Fleksibilitet, enkelhed og overskuelighed er nøgleordene for hovedstadens nye universitetsbibliotek, der indvies i dag.
De mange humaniorastuderende, der netop er startet efter sommerferien, får fra i dag adgang til et gennemdesignet og funktionelt fakultetsbibliotek, hvor ønsket om at skabe en optimal bygning for brugerne har været drivende gennem hele designprocessen.

De tre åbne etager er indrettet med gradueret støjniveau fra sociale lounge- og cafeområder over læsepladser for studiegrupper til stillezoner med ro til individuelt studie. Udover studie- og læsefaciliteter rummer fakultetsbiblioteket 3 store magasiner til Det Kongelige Biblioteks bøger og arkivmateriale.

73 km kulturarv sikres i klimaregulerede magasiner
Det største magasin, der er en del af byggeriets første etape opført i 1998, rummer 45 hyldekilometer. Med den anden etape tilføjes yderligere to magasiner der tilsammen kan rumme 28 hyldekilometer under særdeles gode temperatur- og fugtregulerede opbevaringsforhold. Blandt andet en afdeling med en temperatur på +2 grader til særligt følsomt av-materiale.

Prisbelønnet arkitektur
Med indvielsen af fakultetsbiblioteket færdiggøres en langsigtet plan iværksat af Kulturministeriet i 1989. Projektet gjorde sig allerede internationalt bemærket, da arkitekterne bag, Dissing+Weitling, modtog den prestigefyldte japanske G-mark Award for byggeriets første etape.

Indvielsen af anden etape fuldender Kulturministeriets plan og indfrier ambitionen om at skabe et kombineret biblioteks- og magasinbyggeri af høj arkitektonisk kvalitet.

Kilde: Dissing+Weitling

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125