23948sdkhjf

ID-kort skal sikre lige vilkår

Den københavnske malerbranche vil indføre et ID-kort, der skal synliggøre de malerfirmaer og malersvende, som betaler overenskomstmæssig løn og arbejder efter reglerne.
Ifølge København Malerlaug og Malernes Fagforening i København findes der flere eksempler på både udenlandske entreprenører, der ser stort på danske lønforhold og arbejdsmiljøregler og også danske virksomheder, der ansætter udenlandske arbejdere til uhørt lave lønninger.

Disse urimelige forhold vil de to organisationer nu gøre op med, og det har fået dem til at indgå aftale om et nyt ID-kort, der skal indføres i den københavnske malerbranche fra 1. marts 2009. Kortet vil være synligt på såvel byggepladser som hos den enkelte medarbejder.

- Vi er godt trætte af udenlandsk, underbetalt arbejdskraft i malerfaget. Vi vil kæmpe mod det uretfærdige i, at udenlandske virksomheder frit kan operere i Danmark uden at skulle leve op til de love og regler, vi som danske virksomheder skal opfylde. Det giver konkurrence på ulige vilkår, siger oldermand, malermester Per Vangekjær til Erhvervsbladet.

Ifølge Erhvervsbladet viser en undersøgelse foretaget blandt polske og østeuropæiske medarbejdere i Danmark, at 35 % af disse er blevet snydt op til flere gange af deres danske arbejdsgiver. Værst står det til i byggefagene, men flere fagforeninger mener, at tallet kan være langt større.

Børge Elgaard, direktør i Dansk Byggeri, påpeger dog, at man ikke nødvendigvis kan sætte lighedstegn mellem overenskomstbrud og snyd, hvis de udenlandske arbejdere alligevel ikke har forventet at være dækket af en dansk overenskomst.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093