23948sdkhjf

Gyldne tider forbi for vinduesbranchen

De danske vinduesproducenter melder om stigende eksport, men det er dog langt fra nok til at opveje tilbagegangen på det hjemlige marked. Samtidig øger nye energikrav udgifterne til produktionen.
Lavkonjunktur og stigende krav til produktkvalitet er de største udfordringer for den danske vinduesbranche i disse tider.

I årets første seks måneder er produktionen faldet med 6,4 % sammenlignet med den tilsvarende periode sidste år. Eksporten er dog i samme periode steget med 20 %, men det er langt fra nok til at opveje tabet på hjemmefronten.

Samtidig skal vinduesfabrikkerne indstille sig på nye krav om mere energivenlige og CO2-neutrale vinduer. Det lægger selvsagt et større pres på hele produktionsapparatet, hvor virksomhederne skal investere betydeligt flere ressourcer end tidligere for at følge med.

Som følge af den negative udvikling har massefyringer hos blandt andre Velfac og Rationel fundet vej til avisernes overskrifter, og hvornår branchen kan se frem mod bedre tider, står lige nu hen i det uvisse:

- Det er umuligt at sætte år og dato på, hvornår udviklingen vender. Her og nu er der ikke nogen tvivl om, at de danske fabrikker er nødt til at erobre markedsandele på eksportmarkederne, hvis de skal kompensere for et vigende hjemmemarked, siger direktøren for VinduesIndustriens Brancheorganisation, Johny H. Jensen, til Erhvervsbladet og fortsætter:

- Alternativt kan de opdyrke nye eksportmarkeder, men problemet er jo, at alle europæiske økonomier er trængte. Der er ingen tvivl om, at det er hårde tider i øjeblikket - især for de producenter, der primært lever af nybyggeriet.

Den danske vinduesindustri omsætter for godt 6,5 mia. kroner årligt og beskæftiger cirka 6000 mennesker.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094