23948sdkhjf

Kunstnerisk præg på fremtidens betonbyggeri

Spæncom og Aalborg Portland har inviteret kunstens verden ind i produktionslokalet. Det har fået æstetik og beton til at gå op i en højere enhed.
Beton kan andet end at være et billigt og funktionelt materiale. Det kan fx have relieffer, mønstre eller en overflade, der minder om et skær af glaseret keramik.

Alle disse kvaliteter og flere til har designer Line Kramhøft arbejdet på at tilføre beton, så det kan bruges i fremtidens byggeri, og hun kan snart præsentere en række overbevisende prototyper.

Sammen med Spæncom, Aalborg Portland, og med finansiel støtte fra Realdania, er det lykkedes at udvikle betonelementoverflader med så stærkt et udtryk, at det har givet genlyd hos en række større arkitektfirmaer herhjemme:

- Beton kan meget mere, end vi ser i dag. Det kan sagtens være eksklusivt, kunstnerisk og ha’ et smukkere og langt mere organisk udtryk, der giver husene karakter. Det kan for eksempel minde mere om et flot mønstret tapet end en almindelig grå væg, siger designeren.

Hos Spæncom er man parat til at gå videre og igangsætte produktion af de nye støbemetoder, og salgschef Carsten Møller oplyser, at han allerede oplever stor interesse fra forskellige arkitektfirmaer.

Prototyperne kan opleves i Arkitektskolens Udstillingsbygning i Århus i perioden 3.-17. oktober. Her udstiller Line Kramhøft de mange forskellige bud på fremtidens betonelementer. Der udarbejdes også en bog med bidrag fra skribenter og arkitekter.

Læs mere: www.taktil.dk eller www.spaencom.dk

Kilde: Spæncom

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078