23948sdkhjf

Sjælsø halverer overskuddet

Ejendomsudvikleren Sjælsø kom ud af første halvår med et plus på 292,2 mio. kroner før skat mod 594 mio. i samme periode sidste år.
I sidste uge var Sjælsø ude med en nedjustering af forventningerne til årets resultat, og torsdag kom så halvårsregnskabet. Det viste et overskud på 292,2 mio. kroner - en tilbagegang på 301,8 mio. i forhold til første halvår 2007.

Sjælsø solgte for kort tid siden 275 individuelle ejerboliger til Essex, og virksomheden har herefter ingen færdigbyggede usolgte boliger i egne projekter. Det oplyses i halvårsrapporten, at det er et led i en meget bevidst strategi for selskabets ageren på det danske marked:

- Som følge af den finansielle uro og større usikkerhed, samt faldende aktivitet og omsætning på såvel det private boligmarked som investormarkedet, har Sjælsø kun investeret i få nye projektmuligheder i Danmark, men har i stedet fokuseret på gennemførelse af projekter i den nuværende pipeline. Sjælsø vil også i den kommende tid fokusere på konsolidering og eliminering af risici under skyldig hensyntagen til udnyttelse af de forretningsmæssige muligheder, som den aktuelle markedssituation også medfører.

For hele 2008 forventer Sjælsø et resultat før skat på 500-700 mio. kroner før eventuelle værdireguleringer.

Kilde: Sjælsø

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125