23948sdkhjf

CO2-neutrale huse i Paris og Barcelona

I 2009 kan franskmænd og spaniere flytte ind i ultragrønne huse, der kan producere deres eget energiforbrug. Danmark er også undervejs med planer.
Takket være moderne isoleringsmaterialer og vedvarende energikilder er Spanien og Frankrig tæt på at have de første CO2-neutrale boliger klar til indflytning.

Det EU-støttede Smart Energy Home (SEH), offentliggjorde i sidste måned planerne for de såkaldte ”Smart Homes”, der beskrives som næste generation af de meget omtalte passivhuse.

Til forskel fra passivhusene er ”Smart Homes” 100 % selvforsynende på energiområdet, hvilket opnås gennem brugen af fx solpaneler, intelligent LED-belysning og faseskiftende beklædningsmateriale.

I Danmark har vi ikke just været blandt frontløberne på området, men i disse år sker der noget. I Aalborg vil man frem til 2010 opføre 7.000 etagemeter boligbyggeri, som i lighed med de omtalte ”Smart Homes” skal være fuldstændig energineutralt:

- Danmark har haltet bagefter på passivhusområdet, men med dette projekt forsøger vi at tage et tigerspring fremad, så vi atter kan blive førende på lavenergiområdet,« fortæller Rie Øhlenschlæger, konsulent i Bolig+, til Ingeniøren.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125