23948sdkhjf

Vokseværk hos landets store havne

I de næste syv år vil vi se milliardinvesteringer i landets største havne, der fremover vil sætte sig solidt på markedet.
København, Århus, Aalborg, Fredericia, Esbjerg og Kalundborg er frontløberne, når landets 22 største havne udvider massivt i de kommende år.

Ifølge sekretariatschef hos Danske Havne, Tom Elmer Christensen, vil de store danske havne sætte sig på mellem 80 og 90 % af alt gods, som sejler ind og ud af havnene:

- Der vil være vækst i alle danske havne, men der er ingen tvivl om, at de største havne også tager den største del af kagen. Men små og mellemstore havne med vækst vil også have potentiale til at indgå i værdikæden som transportcentre, siger han til Erhvervsbladet.

I alt investeres ni mia. kroner i havnene, der i 2015 vil være udbygget fra 21 mio. til 26 mio. m2. Investeringerne omfatter udgifter til veje, oplagspladser, længere kajer, opmarchbåse og andre faciliteter, som udbydes af havnene til at yde service over for de virksomheder, der bruger havnene erhvervsmæssigt.

Kilde: Erhvervsbladet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094