23948sdkhjf

Arkitema bag nyt, opsigtsvækkende operahus på Island

Den danske arkitektvirksomhed løb af med sejren i konkurrencen om Den Islandske Opera.
En lysende kube, som vil kunne ses i hele Reykjavik, bliver Den Islandske Operas mest markante kendetegn, når det om få år skyder op i Kopavogur i udkanten af den islandske hovedstad.

Det er danske Arkitema, som i samarbejde med islandske Arkthings har udformet det forslag, der i sidste uge blev kåret som vinder af den internationale arkitektkonkurrence på et pressemøde i Reykjavik:

- Vi er meget stolte over at vinde konkurrencen. Det er sjældent, at man får mulighed for at lave et så spændende og prestigefyldt projekt som denne opera. Vi har i Arkitema længe arbejdet på det islandske marked. Med denne konkurrence i hus vil vores tilstedeværelse blive endnu mere markant - og endda med et kulturprojekt, der vil få betydning ikke bare for operaen, men også for byens borgere og Reykjavik by - et nyt lysende vartegn, siger Hallgrimur Thor Sigurdsson, arkitekt og kreativ leder i Arkitema.

De to arkitektfirmaer har under hele processen taget nøje hensyn til den islandske kultur og historie.

Operahuset kommer til at ligge på et højt sted i byen langs Borgaholt-højen, hvor der ifølge islandsk folketro bor elvere. Højen er fredet, og midt på højen ligger et af hovedstadens nuværende vartegn Kópavogskirken, der kan ses overalt i Reykjavik.

Med Den Islandske Opera får kirken et moderne kulturelt modstykke, der også vil lyse op og blive vartegn i Reykjaviks skyline. Operaen tager denne placering seriøst og gentager i sit formsprog kirkens kvadratiske udgangspunkt.

Læs mere om projektet på Arkitekts hjemmeside

Kilde: Arkitema

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109