23948sdkhjf

Formaldehyd skal males væk

En undersøgelse fra Dansk Byggeforskningsinstitut (SBI) dokumenterede for nylig, at problemet omkring formaldehyddampe i boligen igen er påtrængende aktuelt. Kilderne til den allergifremkaldende indendørs luftforurening er mange og svære at dæmme op for. Derfor har konsekvent udluftning hidtil været eneste holdbare løsning. Men en specialudviklet, miljøvenlig indemaling fra firmaet Rockidan løser problemet særdeles effektivt.
Fjerner 95% på et døgn
Malingen Capasan er en såkaldt fotokatalytisk maling, der ved hjælp af helt almindeligt dagslys nedbryder smuds på overfladen og renser luften i rummet for lugtstoffer og diverse dampe.

Ved en laboratorietest er det blevet dokumenteret, at en Capasan-malet overflade i et lukket rum fjernede 30% af formaldehyddampene på en time og hele 95% af den oprindelige koncentration på blot et døgn ! Den malede glasplade havde inden forsøget været oplagret i dagslys i 7 måneder, og forsøget understreger således, at det ikke kun er nymalede overflader, der virker, men at malingen bevarer sin rensende effekt.

Mennesker med allergi og astma særligt udsat
Formaldehyddampe er ikke kun bundet til nye byggematerialer, men frigives løbende over mange år i forbindelse med kemiske processer i forskellige byggematerialer, malinger, olier m.v. Dampene kan selv i små mængder være årsag til irriterede slimhinder i øjne og luftveje og er desuden under mistanke for at kunne fremkalde lungekræft. Capasan er derfor en oplagt løsning i alle lokaler, hvor mennesker og ikke mindst børn opholder sig i længere tid, uanset om man er hjemme eller på arbejde eller i skole/børnehave.

Udviklet ved nanoteknologi
Malingen er med i gruppen af Rockidans "nano-malinger", hvor man ved hjælp af nanoteknologi har indbygget ekstra egenskaber i malingens mindste bestanddele. Teknikken åbner for helt nye måder at opfatte maling på, fordi malingen nu også tilbyder en aktiv (her luftrensende) funktion.

Oversættelse af den tyske afprøvningsrapport og yderligere informationer om Capasan Indemaling findes på Rockidans hjemmeside www.rockidan.dk

Kilde: Rockidan

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078