23948sdkhjf

Ny vinduesløfter ser dagens lys

Ravendo A/S har udviklet en vinduesløfter, som fungerer uafhængigt af strøm eller hydraulik.
Kan én mand alene transportere et vindue i 100 kilos-klassen henover en bumlet byggeplads? Sandsynligvis - og i de fleste tilfælde vil det formentlig også gå godt, hvis vinduet ellers er surret ordentligt på en sækkevogn eller trillebør.
Kan han også ene mand løfte vinduet på plads i det tomme vindueshul - og montere det? Nix, vil de fleste svare.

Jo, siger man hos Ravendo A/S i Viborg, der har udviklet et nyt transport- og hejsebeslag, som netop er kommet på markedet. Salgschef Henrik Taulborg, Ravendo A/S tilføjer dog, at det er bedst at være to om at sætte vinduet eller døren på plads.
Det var en tømrer fra Eurodan Huse i Røde Kro, som fik sat Ravendo i gang med at udvikle en vinduesløfter, der blandt andet skulle fjerne unødvendige og belastende manuelle løft og gøre det muligt for én mand at skyde et vindue på plads. Vinduesløfteren skal monteres på en trillebør.

Salgschef Henrik Taulborg, Ravendo A/S, siger, at prototypen blev præsenteret på Byggeri 2008 i Fredericia, hvor vinduesløfteren fik en positiv modtagelse:

- Vi forventer, at der bliver en stor efterspørgsel på vores vinduesløfter. Dels fordi den er så enkel at gå til, dels fordi alle kan arbejde med den. Og man skal lægge mærke til, at man ikke er afhængig af motor- eller hydraulikkraft for at få den glæde af vores nye vinduesløfter, som vi er ved at tage patent på.

Kilde: Ravendo A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094