23948sdkhjf

Materialepriser på himmelflugt

Jern- og stålkonstruktioner er steget med mere end 20 % over det sidste år.
Der bygges som aldrig før på globalt plan, og især de mange enorme anlægsprojekter i Kina er en medvirkende faktor til, at byggesektoren nu oplever store prisstigninger på jern og stål. Det skriver Licitationen.

Det netop offentliggjorte prisindeks fra Danmarks Statistik viser, at priserne på jern og stål er steget med 20,8 % over det seneste. Fra første til andet kvartal i år er stigningen 13,9 %. Der er desuden noteret stigninger inden for områder som betonkonstruktioner samt jord- og asfaltarbejde.

Cand. polit. Finn Bo Frandsen fra Dansk Byggeri forudser da også, at priserne på byggeri i Danmark står over for en stigning i den nærmeste fremtid:

- Det er klart at det vil betyde stigninger på byggeri- og anlæg herhjemme, da vi som sagt er under indflydelse af det globale marked. Så jo, det vil klart blive dyrere at bygge. Til gengæld kan man som en mindre modvægt sige, at den samlede byggeaktivitet i Europa er for nedadgående, så det vil måske udjævne prisstigningerne lidt, siger Frandsen til Licitationen.

Kilde: Licitationen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125