23948sdkhjf

Direktør: Hold lovgiverne udenfor

Mere politi, mere kontrol og højere straf i byggeriet er ikke vejen frem ifølge Børge Elgaard, direktør i Dansk Byggeri.
Flere medier har i løbet af sommeren fokuseret på problemerne med kontrol af østarbejdere i byggeriet, og Byggefagenes Samvirke har været fremme med en række krav, der skal begrænse mængden af lovbrud i branchen.

Kravene får nu Børge Elgaard, direktør i Dansk Byggeri, op af stolen. Elgaard skriver i en kommentar på Dansk Byggeris hjemmeside, at han naturligvis er enig i, at arbejdet på de danske byggepladser bør foregå i henhold til gældende regler. Men han er samtidig meget bevidst om, at den danske model skal bevares uden indblanding fra lovgiverne.

Skal kravene fra Byggefagenes Samvirke føres ud i livet, vil det ifølge Børge Elgaard kræve en lovændring, der vil fratage arbejdsgiverens ret til selv at bestemme, hvem han vil ansætte, og hvad han vil betale i løn. I Danmark reguleres forholdene i dag gennem overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter, og det vil Elgaard ikke ændre på:

- Hvis en arbejdsgiver af en eller anden grund ikke ønsker at indgå aftale med fagforeningen, kan der etableres konflikt til støtte for kravet om overenskomst, og det lykkes da heldigvis i de fleste tilfælde at få skabt ordnede forhold. I de forholdsvis få tilfælde, hvor det ikke lykkes, er der derfor ingen regler for lønnens størrelse, og dermed heller ikke nogen form for underbetaling eller ulovlighed. Det er det, som vi kalder den danske model, og det ønsker vi ikke, at lovgiverne blander sig i, skriver Børge Elgaard.

Læs hele kommentaren på Dansk Byggeris hjemmeside

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109