23948sdkhjf

Investerer over 100 millioner i Amagerbrogade

Gaden skal være en pulserende åre, men i fremtiden vil det ikke længere være bilerne, der dominerer.
Den nye Amagerbrogade skal skabe bedre vilkår for byliv og handelsliv og bedre plads til de bløde trafikanter i hovedstaden.

Københavns Kommune har afsat 108,4 mio. kr. til anlægsarbejdet, der medfører flere brede fortove med opholdsplader og mere plads til café- og handelsliv. Samtidig udvides cykelstierne til en bredde på 2,2-3,0 meter, og der etableres ny og bedre cykelparkering.

En del af den nødvendige plads til forbedringerne tages fra biltrafikken. Ønsket er at fjerne den gennemkørende og derfor unødvendige biltrafik. Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Kommune kan man forvente et fald i biltrafikken på mellem 10 og 30 procent, når alle tiltag er ført ud i livet.

I forbindelse med omlægningen af Amagerbrogade etableres også flere fremrykkede perroner i forbindelse med busstoppesteder for at skabe bedre tryghed for buspassagererne ved ind- og udstigning og færre konflikter mellem buspassagerer og cyklende. I sidegaderne nær Amagerbrogade etableres korttidsparkering med henblik på de handlende.

Som det højeste sted på Amager udgør Amagerbrogade en central del af skybrudssikringen på Amager og er i den forbindelse udpeget som skybrudsvej. Skybrudsprojektet etableres samtidig med anlægsprojektet og skal på sigt være med til at sikre 3.000-3.500 indbyggere mod skybrud.

Arbejdet med at anlægge den nye Amagerbrogade går efter planen i gang til april 2017, og gaden skal stå klar til indvielse i december 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14