C.F. Møller: Millionoverskud ikke et fatamorgana
En af landets absolut største tegnestuer kommer ud af 2015 med den højeste indtjening i årevis.
Underskuddene skyldes Rådgivergruppen DNU, som bygger Det Nye Universitetshospital i Aarhus. C.F. Møllers ejerandel på 33 procent i konsortiet har kostet mere end 30 mio. kr. fordelt over de seneste to regnskabsår. Og afskrivningerne har gjort, at C.F. Møller har leveret underskud på minus 3 og 5 mio. kr. de sidste to år, selv om tegnestuen realiserede et resultat før af- og nedskrivninger på henholdsvis 25 og 19 mio. kr. i 2014 og 2013.
- Det har tynget os i en periode. Derfor tog vi også konsekvensen sidste år og gjorde rent bord. Siden har vi brugt megen energi på at skære til og optimere vores processer. Vi vil forfærdelig gerne levere fantastiske og funktionelle byggerier, men vi skal også drive en god forretning. Så målet er at skabe en større forretningsforståelse i hele organisationen, så vi kan kombinere de to ting, fortæller Klaus Toustrup, der er adm. direktør, partner i og medejer af C.F. Møller.
Ikke et fatamorgana
Målet blev altså indfriet i 2015, hvor C.F. Møller nåede en overskudsgrad på 6,9 procent. Selv i årene før krisen nåede tegnestuen end ikke op på halvt så højt et niveau, og selv om Klaus Toustrup ikke vil love en akkurat gentagelse i år, så har C.F. Møller ambitioner om at vedblive med at være en rentabel forretning.
- Man kan godt sidde og tænke, at det (en overskudsgrad på 7 procent, red.) ikke kan lade sig gøre. Men nu har vi vist, at det er muligt. Resultatet er med til at understrege, at det ikke er et fatamorgana at levere mere end 2-3 procent, og det skyldes ikke held. Det skyldes hårdt arbejde og en fælles forståelse for, at det, vi laver, også er at drive en forretning, understreger Klaus Toustrup.
Læs meget mere om C. F. Møller og det nye regnskab i Licitationen - Byggeriets Dagblad: