23948sdkhjf

Pihl og Züblin bygger underjordisk vejtunnel i Stockholm

Et konsortium bestående af tyske Züblin Specialtiefbau GmbH og danske E. Pihl & Søn A.S. har vundet kontrakt på etablering af en tunnel som del af infrastrukturprojektet ”Norra Länken” (E20) i Stockholm.
Konsortieparterne Züblin og Pihl vandt i januar måned i år kontrakt på etablering af en sænketunnel mellem Söder Mälarstrand og Riddarholmen i Gamla Stan udgørende første etape af Stockholms nye Citybane. Nu skal parterne sammen etablere en tunnel som del af ”Norra Länken”-projektet (E20), der er et større vejprojekt i Stockholm.

Design and Build kontrakten (NL31) på 348 mio. SEK omfatter en såkaldt ”Cut and Cover”-tunnel og en sprængt tunnel under den eksisterende sekssporede motorvej, Roslagsvägen. Bygherre er svenske Vägverket.

Norra Länken skal aflaste nogle af de mest trafikerede veje i Stockholm og vil samtidig medvirke til at reducere støj og andre ulemper for byen, idet store dele af den nye vej anlægges i underjordiske tunneler.

Under arbejderne sørger moderne teknik for, at trafikken i Stockholm generes mindst muligt i den 4-årige byggeperiode.

Züblin og Pihl er i forvejen veletablerede på det svenske marked, hvor de begge udfører arbejder for såvel offentlige som private bygherrer.

Kilde: E. Pihl & Søn

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11