23948sdkhjf

Pres på kommunernes energimærkning

Kommuner og stat sidder på hænderne i forhold til energimærkning. I hver anden kommune er der endnu ikke taget initiativer et år før fristens udløb. Det er derfor positivt, at ministeren nu klandrer kommunerne for ikke at have fået gang i arbejdet
- Både staten og kommunerne sidder på hænderne, når det handler om energimærkning, og vi har med forundring set på, hvordan ministeriet i
første omgang har givet offentlige myndigheder udsættelse på deres forpligtelse til at energimærke bygninger, siger direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

- Nu må vi så glæde os over, at Connie Hedegaard retter kritik mod kommunerne for manglende initiativer på området, efter at det er kommet frem, at hver anden kommune mangler planer for energimærkning. Det er næppe sandsynligt, at alle kommunerne når at få deres bygninger energimærket inden fristen udløber den 1. juli 2009.

Energimærkning af det offentliges bygninger i stat, regioner og kommuner er et centralt element i realisering af Folketingets handlingsplan for energibesparelser og dermed reduktion af CO2

Energimærkning giver de offentlige myndigheder et godt grundlag for at iværksætte rentable energibesparelser. En undersøgelse fra DTU fra maj 2008 fastslår, at der i offentlige bygninger, der udgør knap 10 procent af det bebyggede areal i Danmark, er muligt at spare over 70 procent af energiforbruget, hvis man aktivt forfølger besparelsespotentialerne.

- På den baggrund er det naturligvis uacceptabelt, at halvdelen af landets kommuner, et år før fristen for energimærkning af alle bygninger over 60 kvm., melder tilbage, at de ikke forventer at have energimærket deres bygninger. Vi har hele tiden været bekendt med, at det stod sløjt til med indsatsen, og desværre er pisken endnu ikke fundet frem. Det var tværtimod slapt, at Energistyrelsen i første omgang reagerede på problemerne ved at give fristforlængelse fra den 1. januar 2008 til 1. juli 2009.

- Det er denne fristforlængelse som klima- og energiministeren nu klogelig følger op på, og det er nødvendigt, for meget tyder på, at ganske mange offentlige myndigheder tilsyneladende ikke har tænkt sig at leve op til de lovbefalede krav om energimærkning. Det sætter energiaftalens forudsætninger under pres, konstaterer direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri.

Kilde: Dansk Byggeri

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117