23948sdkhjf

Friskole med fokus på håndværk og hele mennesker

På Den Grønne Friskole på Amager er der håndværk på skemaet
Det er en meget stor oplevelse og godt for både hjerte og hjerne at lægge vejen forbi Den Grønne Friskole på Strandlodsvej på Amager. Skolen gør ikke meget væsen af sig, som den ligger dér i gamle fabriksbygninger i en asfalteret baggård. Men man skal ikke være blandt børnene og lærerne i mange minutter før man føler den specielle puls som kendetegner ildsjæle.

Engagementet lyser ud af øjnene på både elever og lærere. Ikke på den hjernevaskede måde, men på den menneskelige og inkluderende vis, som skaber tillid og respekt. Og som et eller andet sted også skaber håb for fremtiden.

Yoga og værktøj
Men hvad har en historier om en grøn friskole på Amager at gøre i et håndværkeblad og så på værkstøjssiderne?
Jo, ildsjælene bag skolen vil lære børn at tage del i den grønne omstilling, til aktivt at vælge og prioritere den fremtid, som tager udgangspunkt i en grøn og bæredygtig indstilling til ressourcemæssige, politiske og sociale systemer. Og de ønsker at uddanne børn til at kunne finde naturlig ro, glæde og skaberkraft i en omskiftelig tid.

Og det sker bl.a. ved at introducere eleverne for håndværksfag, som giver børnene færdigheder de kan bruge i dagligdagen

”Håndværk og basislære om materialer og værktøj er en grundsten for at kunne udfolde sin kreativitet og tænke og arbejde æstetisk. På det abstrakte plan lærer børnene gennem håndværksarbejdet, at de kan påvirke verden, først i det små og senere i det større”, forklarer en af lærerne, Nikolaj Viking, Han er uddannet pædagog, klatreinstruktør, blikkenslager og yoga-mindfulness lærer. Og lyder navnet bekendt, så har Nikolaj Viking bl.a. også været salgschef hos AO Johansen.

Fordybelse og stolthed
”På Den Grønne Friskole arbejder vi med tværfaglige projekter og ud over håndværk har vi også fokus på bl.a. havebrug, naturkundskab og bæredygtighed, teknologi, kunst, projektdesign, systemtænkning, social og emotionel læring samt kropsbevidsthed og kropskundskab

Vi forsøger at skabe hele mennesker, som både formår at forholder sig til en kompleks verden og som samtidig kan fordybe sig”, forklarer Nikolaj Viking og tilføjer, at godt håndværk kræver fordybelse og at godt håndværk skaber stolthed.
Og så kræver godt håndværk selvfølgelig også godt værktøj.

Og her kommer Metabo ind i billedet:
”Vi har doneret lidt forskelligt værktøj til skolen, så eleverne har noget at arbejde med”, fortæller produktchef Henrik Kock fra Metabo. Han lægger ikke skjul på sin begejstring for friskolens idegrundlag og fremhæver, at det gælder både personligt og som produktchef.
”Bæredygtighed, social ansvarlighed og respekt for hinanden er værdier som vi alle kan støtte op omkring”, understreger han.

Søger håndværksmestre
Den Grønne Friskole skal snart til at sende de ældste elever i erhvervspraktik i virksomheder (som f.eks. også folkeskolen gør). I den forbindelse vil skolen meget gerne i kontakt med bl.a. håndværksmestre som har tid, evner og lyst til at deltage i uddannelsen af de unge elever, som måske for nogles vedkommende bliver fremridens svende og mestre. Det gælde også, hvis du i øvrigt mener, at du har noget håndværksfagligt at byde ind med i forhold til undervisningen på friskolen
Kontakt friskolen på info@dengroennefriskole.dk


Læs mere om Den Grønne Friskole her:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097