23948sdkhjf

C.F. Møller fuldender opsigtsvækkende skolebyggeri

International arkitektkonkurrence om Nordhavnsøerne i Københavns Nordhavn har fundet sin vinder.
I konkurrence med norske Snøhetta og danske MLRP har C.F. Møller Landscape vundet konkurrencen om at designe byrummet foran den nye Copenhagen International School i Nordhavnen.

Projektet skaber en urban park på vandet, et væld af aktiviteter og opholdsmuligheder i tæt kontakt med vand, vejr og natur.

Aktiviteterne er fordelt på tre forskellige øer – Nordhavnsøerne – med hvert sit kendetegn. ”Revet” er en multifunktionel platform for vandlæring og events i forlængelse af kajkanten. ”Lagunen” er en flydende arena til eksempelvis kajakpolo og andre vandsportsaktiviteter. ”Solbadet” er et egentligt havnebad med sauna og beskyttede miljøer for svømmetræning.

Funktionerne ligger i forlængelse af skolens indre rum, så de kan indgå direkte i undervisningen, men de kan også bruges af eksterne ligesom skolens faciliteter ved Orientkajen.

- Vi brænder for at skabe nye by- og landskabsrum der netop har fokus på at sammentænke bygning og landskab, fordi vi tror på at det skaber en merværdi i det enkelte projekt og for byen som helhed. Med Nordhavnsøerne har vi skabt en inviterende, urban platform for social og kulturel udveksling, hvor alle kan prøve kræfter med naturens fænomener, siger Lasse Palm, afdelingschef i C.F. Møller Landscape.

For at tilbyde Copenhagen International School og alle andre brugere et nyt og anderledes vandmiljø, som skiller sig ud blandt Københavns mange andre fine vandaktiviteter, dyrker Nordhavnsøerne bevidst den rå karakter og stedets natur. Det sker ved at introducere det groede miljø i et design, som direkte opfordrer til aktivitet i al slags vejr, hvad enten der er regn eller sol, bølger eller spejlblankt vand.

Vejret, klimaet og naturen bliver således en vigtig ressource for bevægelse, ophold og læring i, omkring og under vandet. De runde øer er derfor omgivet af et groet bånd som et frit og organisk element, der kontrasterer det urbane og iscenesætter naturen og vandet som et læringslandskab i øjenhøjde. Samtidig fungerer det groede bånd som en naturlig sikkerhedszone omkring de tre øer, så også mindre børn kan færdes sikkert og udforske mødet med vandet.

Ejendomsselskabet Copenhagen International School står bag Nordhavnsøerne, som forventes klar i sommeren 2017 samtidig med det 25.000 kvadratmeter store skolebyggeri, som i øvrigt også er tegnet af C.F. Møller.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111