23948sdkhjf

Vil sælge brugte byggematerialer i hele Danmark

Jyske iværksættere lancerer ny onlineportal, hvor professionelle i byggeriet kan afsætte nedbrydningsmaterialer og overskudsvarer.
30 procent af alt affald i Danmark kommer fra opførelse eller nedbrydning af bygninger, og selvom mere end 90 procent af byggeaffaldet i princippet er genanvendeligt, ender over halvdelen i dag på forbrændingen.

Potentialet i at genanvende byggeaffald er således enormt, og seks jyske iværksættere er nu klar med et koncept, der skal gøre det lettere for branchens aktører at afsætte nedbrydningsmaterialer og overskudsvarer.

Fredag den 1. april lancerer de handelsportalen Dansk Genbyg efter et halvt års forberedelse, og timingen kan nærmest ikke være bedre, mener direktør og medstifter Erik S. Jørgensen:

- Interessen er ovenud positiv, uanset hvem vi snakker med, og jo længere vi kommer med projektet, desto mere optimistiske bliver vi. Vi tror efterhånden på, at det er mange penge, der kommer til at køre igennem systemet, siger han.

Hele Danmark som markedsplads
Optimismen udspringer først og fremmest af, at genbrugsmaterialer til nybyggeri og renovering er et område i vækst. Efterspørgslen er stigende, og med affaldssektorens fokus på nænsom nedbrydning vil udbuddet af varer ganske givet også stige.

Portalen vil også omfatte salg af nye byggevarer som overskydende materialer fra byggeprojekter og fejlproduktioner af eksempelvis vinduer, døre eller bordplader. Dermed er det muligt at kapitalisere en mængde produkter, som allerede i dag ligger på lager ude hos virksomhederne.

- Mange nedbrydere og entreprenører har et eller andet liggende derhjemme, som de forsøger at sælge i lokalområdet. Vi samler det hele online og gør hele landet til markedsplads, forklarer Erik S. Jørgensen, der bringer mange års salgserfaring med sig ind i projektet. De fem medstiftere har alle baggrund i enten byggeriet eller it-branchen.

Vil skabe arbejdspladser
Visionen for Dansk Genbyg er at skabe Danmarks største virtuelle markedsplads for genbrugsmaterialer af høj kvalitet.

Hvor sælgerne udelukkende vil være virksomheder, kan køberne både være anlægsgartneren, der lige mangler 20 kvadratmeter sten til en opgave, og det kan være hr og fru Jensen, der har brug for et par dannebrogsvinduer til gør-det-selv-projektet.

Det vil være gratis at sætte produkter til salg på portalen, og Dansk Genbyg opkræver et gebyr på otte procent, som lægges oveni prisen. Det er således køberne, der kommer til at finansiere portalens drift. Dansk Genbyg sørger for fakturering til køberne og betaling til sælgerne.

- Det her er ikke noget, vi bliver millionærer af. Men idéen er god, og så må tiden vise, hvor meget vi hver især får ud af det. Vi satser stærkt på, at vi inden længe kan få mulighed for at ansætte folk. Det er absolut meningen, at vi skal tilføre Skive Kommune nogle arbejdspladser, understreger Erik S. Jørgensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094