23948sdkhjf

Så er elektrificeringen af Esbjerg-Lunderskov i gang

Efter knap to års forberedende arbejder er det første fundament nu rammet i jorden.
Banedanmark har siden maj 2014 været i gang med de forberedende arbejder på den 57 kilometer lange strækning fra Esbjerg til Lunderskov.

Torsdag rammede transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt så det første mastefundament i jorden, som en markering af, at arbejdet med selve elektrificeringen af strækningen nu for alvor er i gang.

- Rundt om i Europa har man i mange år kørt med el-tog med gode erfaringer, og det er naturligvis også den retning vi skal bevæge dansk jernbanedrift i. Derfor er det godt, at vi nu får endnu en strækning elektrificeret, siger Hans Christian Schmidt.

Hos Banedanmark glæder administrerende direktør Per Jacobsen sig over, at en markant milepæl nu er nået:

- Nu handler det ikke mere om at fjerne vegetation og gøre broer klar, men om at få sat transformerstationer og master til køreledninger op, så vi kan få sat strøm til banen, sagde han.

Som led i projektet skal der installeres cirka 1.800 kørestrømsophæng og 114 kilometer køreledning. Hertil kommer forhøjning eller ombygning af ti broer, etablering af to transformerstationer samt en såkaldt AT-post, der skal bruges til at føre strøm til togene. Arbejdet udføres af et konsortium bestående af Aarsleff og Siemens.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078