23948sdkhjf

”Vi skal ikke konkurrere om at være miljøsvin”

Det er op til nedrivningsbranchen selv at rydde op efter flere år med et plettet rygte, lyder formaningen fra Mads Søndergaard, direktør i Søndergaard Nedrivning.
Priserne på nedrivning er presset så hårdt i bund, at miljøsanering har udviklet sig til lidt af en hovedpine for enten bygherrerne eller de etablerede nedrivningsvirksomheder. Det mener Mads Søndergaard, som siden 2012 har stået i spidsen for Søndergaard Nedrivning A/S som direktør.

- Jeg tror ikke, folk har lyst til at snyde, men jeg snakker med mange bygherrer og rådgivere, som ikke rigtigt forstår, hvad miljøsanering er for noget. Hvis man ikke forstår, hvad det er, får man jo bare en ekstra regning uden at have fået noget for den. Og kontrollen er i høj grad mangelfuld. Når en bygherre betaler en formue for at få kørt sit farlige affald væk, så skal han for alt i verden sikre sig, at det også bliver bortskaffet korrekt. For der er rigtig mange penge i at snyde, siger han.

Ifølge Mads Søndergaard udgør miljøsanering typisk halvdelen af den pris, Søndergaard Nedrivning giver på en opgave. Mange bygherrer vælger derfor de såkaldte all inclusive-aftaler, hvor nedrivningsentreprenøren også påtager sig en stor risiko ved nedrivningsopgaven.

- Men det svarer lidt til at lade ræven vogte høns. Der findes jo en vis sandsynlighed for, at entreprenøren vælger den løsning, der er billigst for ham, siger Mads Søndergaard, som derfor foreslår at alle projekter tilknyttes en uvildig miljørådgiver.

Læs hele historien her:

Rodet nedrivningsbranche skal selv tage ansvar

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109