23948sdkhjf

Nu åbner Danmarks første rullende museum

Danmarks Vej- og Bromuseum åbner lørdag d. 14. juni 2008 Danmarks første Rullende Museum, hvor børn - og voksne - kan lege sig til viden om veje og broer.
Danmarks Vej- og Bromuseum åbner lørdag d. 14. juni 2008 Danmarks første Rullende Museum. I samarbejde med Kvorning design & kommunikation har vi udviklet et nyt mobilt udstillingskoncept med nyskabende hands-on aktiviteter for børn og flotte fotoudstillinger for de voksne. Det hele foregår i specialdesignede udstillingspavilloner, som helt unikt kan pakkes ned i en kassevogn og køre ud til sit publikum.

I ”Det Rullende Museum” kan børnene gå på en 10 meter lang legevej og lege sig til ny viden om veje og broer. De kan bygge en buebro eller en skråstagsbro og med deres egen krop prøve om broerne holder. Eller hoppe ned fra legevejen og gå på opdagelse i legevejens 16 forskellige aktivitetsskuffer. Her kan børnene se hvad der kribler og krabler i grøftekanten. Opdage, hvordan man bygger en solid vej. Finde fem fejl i skurvognen eller quizze om fremtidens biler og brændstoffer.

14 bannere fortæller de voksne om blandt andet behovet for en ny færdselskultur i 1920’erne, 1930’ernes brobyggerier og 1970’ernes bilfrie søndage. Historierne fortælles først og fremmest med fotos – heraf flere som ikke tidligere har været offentliggjort.

Danmarks Vej- og Bromuseum er et nyt museum under Transportministeriet. Museets permanente udstillinger skal ligge i Holbæk og åbner i 2010. Museet vil fortælle de gode historier om veje og broer i fortiden, nutiden og fremtiden på en medlevende, oplysende og sjov måde.

Læs mere om museet på www.vejogbro.dk

Kilde: Danmarks Vej- og Bromuseum

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11