23948sdkhjf

Gulvfaget vil gøre sig gulvlækker

Gulvbranchen har brugt DM i Skills og opsøgende arbejde på erhvervsskoler for at få flere til at vælge fagets uddannelse
Gulvlæggerbranchen vil være gulvlækker for at rekruttere fremtidens arbejdskraft.

Branchen er derfor meget opsøgende for at få unge mennesker til at tage fagets uddannelse.

På det netop afsluttede velbesøgte DM i Skills havde Gulvbranchen en særlig stand, hvor man gjorde sig store anstrengelser for at komme i kontakt med mange af de tusindvis af skoleelever, der ikke mindst torsdag og fredag strømmede igennem messehallerne i Fredericia.

Det skriver Licitationen-Byggeriets Dagblad

”Det handler om at skabe så bred en viden om gulvlæggerfaget hos de unge og deres forældre og på folkeskolerne og hos vejlederne. På Skills har vi mulighed for at vise faget og få de unge til at stoppe op et sekund. Så er der måske sået et frø”, siger Michael Lund Kristensen, direktør i BT Gulve, og formand for Gulvsektionen i Dansk Byggeri.

Han er ikke i tvivl om, at DM i Skills får flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Det viser erfaringerne fra de steder, hvor man har afviklet mesterskaberne.

Således oplevedes der året efter Aalborg i 2014 var vært for DM en markant fremgang til tilgangen til erhvervsuddannelserne i Nordjylland.

”Og jeg er sikker på, at vi kan mærke det tilsvarende i et stort område, som især har elever til årets mesterskaber. Og når flere vælger en erhvervsuddannelse, så er det vores opgave at gøre dem interesserede i gulvlæggerfaget”, siger Michael Lund Kristensen.

På jagt på andre skoler

Gulvbranchen har også taget et initiativ til at få flere lærlinge fra grunduddannelserne til at blive interesserede i at gå gulvvejen. Ikke mindst forestiller man sig

”Det er vores fornemmelse, at eleverne på trælinjen på landets erhvervsskoler ikke er godt nok informeret om gulvuddannelsen. Det hænger sammen med, at gulvlinjen kun udbydes i Viborg og i Herlev. Derfor vil vi nu tilbyde eleverne, at de kan snuse til faget ved at komme en uge i praktik på grundforløbet hos et af vores medlemmer. Det er vores håb, at flere på den måde bliver interesseret i at gå den vej”, siger Anders Hjorth Jensen, branchechef i Gulvbranchen i Dansk Byggeri.

På erhvervsskolen Mercantec i Viborg har de i 2015 haft stor succes med at sætte en gulvlægger til at opsøge potentielle gulvlæggerlærlinge på andre erhvervsskoler. Et arbejde, som skolen har søgt og fået ekstra midler til. Resultatet er, at skolen har foranlediget, at der er indgået næsten 50 procent flere kontrakter end året før - 45 mod 30 kontrakter i 2014.

På Københavns Tekniske Skole har de netop søgt midler til at gøre Viborg kunsten efter, fordi man oplever gulvlæggermestre, som gerne vil ansætte en lærling men ikke kan få en.

Mangel på arbejdskraft

At der er brug for en ekstraordinær indsats for at få flere til at tage fagets uddannelse understreges af en undersøgelse blandt Gulvbranchens medlemmer.

67 procent frygter mangel på uddannede gulvlæggere inden for de kommende fem år, og hver anden virksomhed har svært ved at få kvalificeret arbejdskraft.

Årligt uddannes cirka 32 gulvlæggere, men der er brug for dobbelt så mange.

”Branchen har været præget af, at vi uddanner vores sønner og naboer. Vi skal bredere ud og have fat i nogen, der ikke er nærmest født ind i branchen. En af måde er at fortælle om vores uddannelse på andre skoler og måske ikke mindst få kontakt med tømrerlærlinge, der søger praktikplads. Så er det op til os selv at fortælle om et spændende fag med fremtid i”, siger Michael Lund Kristensen.

Læs også: " El-branchen går på fælles charmeoffensiv ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11