23948sdkhjf

Nye sygehuse for 25 mia. eller 62 mia. kr?

Regeringen har afsat 25 mia. kr., mens regionerne mener, at en mere realistisk pris er 62 mia. kr. Prisen er for et nyt og moderniseret sygehusvæsen herunder opførelsen af helt nye sygehuse. Men hvor skal pengene komme fra?
Regeringens ambitioner for dansk sygehusvæsen fejler ikke noget: nybyggede hospitaler med enestuer og en ambulance, der er fremme inden for et kvarter. Men hvor skal pengene komme fra? Regeringen har sat 25 mia. kr. af, mens regionerne anslår, at et nyt og moderniseret sygehusvæsen vil koste 62 mia. kr.

- Den forskel er et udtryk for, at regeringen har lovet guld og grønne skove, men ikke vil finansiere det fuldt ud. Så står vi endnu engang med skægget i postkassen, og vi kan ikke bare skaffe flere penge, for vi er fuldt ud statsfinansierede. Det ville klæde regeringen at sætte flere penge af, eller i det mindste fortælle os, hvordan vi skal skaffe de penge, der mangler, siger Ulla Astman (S), formand for regionernes sundhedsudvalg og regionsrådsformand i Region Nordjylland, til nyhedsbureauet Ritzau.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) vil ikke gå ind i regionernes ”talgymnastik”, mens sagen stadig er på forhandlingsniveau. Dog mener han, at regionerne selv må bidrage via effektiviseringer og salg af gamle bygninger.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094