23948sdkhjf

Ungt byggefirma starter byudvikling i Aarhus

Raundahl & Moesby er klar til det første byggeri i Åbyen i Aarhus. Området får 3.000 boliger og skal binde bydelen Aabyhøj sammen med det centrale Aarhus
I slutningen af denne måned starter det snart tre år gamle aarhusianske byggefirma Raundahl & Moesby med omdannelsen af Aarhus’ gamle fragtmandscentral til et helt nyt boligområde.

Området, der har fået navnet Åbyen, skal binde Aarhus-bydelen Aabyhøj sammen med det centrale Aarhus og kommer, når det er fuldt udbygget, til at bestå af omkring 3.000 boliger.

Et cirka 7.400 m2 stort teglstensbyggeri bliver det første af flere projekter, som opføres på den gamle fragtmandscentrals store grund.

Projektudviklingsvirksom-heden Innovator er bygherre og udvikler af projektet, der skal stå klar i løbet af foråret 2017.

Flest mindre boliger
Det består af 102 mindre ejerlejligheder samt en dagligvarebutik i stuen. Under butikken er der desuden p-kælder og depotrum. Byggeriet er udformet som et L, og det varierer fra fire til syv etager. Langt de fleste boliger bliver på omkring 50 kvm, der er velegnet til de unge og studerende der efterlyser boliger i det centrale Aarhus.

- I enderne etablerer vi nogle større lejligheder på godt 100 kvm – hvoraf enkelte både har altan og tagterrasse. Både de små og de større boliger har enten altan eller egen terrasse, og alle boliger bliver desuden velindrettede og lyse på grund af de store vinduespartier, fortæller projektchef Dan Mouritsen fra Raundahl & Moesby i en pressemeddelelse.

En stor del af byggeriets stueplan på godt 1.000 kvm indrettes til dagligvarebutik. På den sydvestvendte bagside etableres et grønt område med urbant miljø, der er delvis hævet over det omgivende terræn. Dette område støder op til et stort regnvandsbassin/sø, som binder hele området sammen og skaber en naturlig oase i fællesarealer mellem bygningerne.

Det første af flere projekter
Byggeriet er det første af flere boligprojekter på den store grund.

Senere på året forventes Raundahl & Moesby at gå i gang med det næste byggeri, og totalt skal der opføres 3.000 boliger i den nye bydel, der takket være placeringen er særdeles tæt på det centrale Aarhus.

Beliggenheden lige ved Brabrandstiens natur giver samtidig nem adgang til fritidsaktiviteter som løb, cykling og rulleskøjteløb.

Købt ud af konkursbo

Raundahl & Moesby A/S udspringer af det ny lukkede projektudviklingsselskab Sjælsø Gruppens Jyllands-kontor.

Sjælsø Gruppen gik konkurs i 2013, og de to stiftere, Erik Moesby og Carsten Raundahl, der havde fungeret som henholdsvis regionsdirektør og afdelingsdirektør i Sjælsø, købte efter forhandlinger med konkursboet aktiviteter ud, som dannede basis for den nye virksomhed.

Raundahl & Moesby har ifølge virksomhedens hjemmeside 15 ansatte.

Projektet
Størrelse: 7.500 kvm med 102 boliger, detailhandel samt parkeringskælder
Bygherre: Innovator
Totalentreprenør: Raundahl & Moesby A/S
Arkitekt: Arkitema Architects A/S
Ingeniør: Ingeniør’ne


Tilføjelse 18/1-16 kl. 16.10: Faktaboks med projektdeltagere tilføjet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111