23948sdkhjf

Største ordre nogensinde til Færch & Co

Det er Aalborg-virksomhedens største ordre nogensinde, når rækkehusene på Store Tingbakke i Vodskov skal renoveres for 118 millioner.
Aalborg-firmaet Færch & Co har vundet licitationen på sin største ordre, siden virksomheden blev dannet for 124 år siden.

For 118 millioner kroner skal Færch & Co stå for en omfattende renovering af boligområdet Store Tingbakke, der består af rækkehuse, der tilhører boligorganisationen Vivabolig.

- Vi har ikke samarbejdet med Færch & Co før, men indbød dem til prækvalifikationen, fordi vi har set og hørt, at de gør det godt. Vi har store forventninger til dem, og samarbejdet tegner godt allerede, understreger direktør Lotte Bang fra Vivabolig.

Hovedentreprisen består af udvendig og indvendig renovering af 217 boliger opført i perioden 1982-84, der sammenlægges til 206 moderne lejemål. Udvendigt renoveres tage, tagkonstruktioner efterisoleres og vinduer udskiftes. Indvendigt totalrenoveredes nogle boliger, og andre får nyt bryggers og toilet.

Også de udvendige arealer skal forskønnes med en gennemgribende renovering, der også giver nye legeområder og multibaner. Desuden vil udendørs belysning blive brugt til at skabe lyse og trygge miljøer for beboerne.

- Store Tingbakke har altid været et eftertragtet område, men det er slidt og præget af nogle konstruktionsfejl, der har gjort området dyrt at vedligeholde. Så nu ser vi frem til at få nogle boliger, der er opdateret til nutidens krav og holder mindst 30 år mere, siger Lotte Bang.

- Projektet udføres i etaper, der igangsættes 1. marts 2016 og afsluttes medio maj 2018. I hovedentreprisen benytter vi os af en lang række lokale underentreprenører inden for murerarbejde, el, VVS, anlæg og inventar, fortæller senior projektchef Jesper Christensen fra Færch & Co.

Arkitektfirmaet Nord A/S er bygherrerådgiver samt arkitekt, og Frandsen & Søndergaard K/S er rådgivende ingeniør på entreprisen.

- Den vundne sag hos Vivabolig er et udtryk for, at vi er lykkedes med en udviklingsstrategi, hvor vores entrepriseafdeling fokuserer på større entrepriser, fortæller adm. dir. Søren Worup fra Færch & Co, der med underentreprenører løbende vil have 60 mand beskæftiget på opgaven.

Store Tingbakke, som er Vivaboligs afdeling nummer 15, består af rækkehuse, der ligger i grønne arealer tæt på naturområdet Hammer Bakker ved Vodskov uden for Aalborg. Vivabolig er en almen boligorganisation med 4000 lejemål i Aalborg-området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11