23948sdkhjf

Miljøstyrelsen tavs om staldbyggeriet der gik i stå

Kommunerne kan være over to år om at miljøgodkende nye staldanlæg. Det sætter byggeriet af staldanlæg på vågeblus. Alligevel har Miljøstyrelsen ikke taget imod Dansk Byggeris forslag, til en indsats for at afkorte sagsbehandlingstiden.
Ansøgninger om miljøgodkendelser hober sig op hos kommunerne. Det betyder, at byggevirksomhederne ikke kan komme i gang med de mange planlagte ombygninger, miljøforbedringer og opførelser af nye staldanlæg for landbruget.

Kommunalreformen betød, at kommunerne fra 1. januar 2007 overtog de tidligere amters opgave med at udstede miljøgodkendelser af staldanlæg, og det har resulteret i, at ventetiden på at få en godkendelse er meget lang.

For at få overblik over situationen, har Dansk Byggeri gennemført en rundspørge blandt en række medlemsvirksomheder. Resultatet viser, at medlemsvirksomhederne vurderer, at sagsbehandlingstiderne i kommunerne for miljøgodkendelser er mellem 6 måneder og 2 år for miljøforbedringer og ombygninger, mens den kan være over 2 år for nye staldanlæg.

- Det er naturligvis en uholdbar situation, og derfor henvendte Dansk Byggeri sig allerede for en måned siden til Miljøstyrelsen med forslag til en indsats for at afkorte den lange sagsbehandlingstid, siger afdelingschef i Dansk Byggeri, Niels Nielsen.

Selv om der nu er gået en måned siden Dansk Byggeris henvendelse, har Miljøstyrelsen endnu ikke kontaktet Dansk Byggeri for at høre nærmere om forslagene til, hvordan sagsbehandlingstiderne kan reduceres.

- Vi havde naturligvis forventet, at Miljøstyrelsen allerede efter vores første henvendelse havde ønsket at gå i dialog med os om, hvordan sagsbehandlingstiderne for miljøgodkendelser kan reduceres. Og Dansk Byggeris nye analyse af situationen understreger, at der er behov for hurtige initiativer, der kan effektivisere sagsbehandlingen og afkorte de meget lange sagsbehandlingstider, slutter Niels Nielsen.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125