23948sdkhjf

Branchen raser over ny byggeskadeforsikring

Efter to måneder med den obligatoriske byggeskadeforsikring er aktører i branchen trætte af øget administration, dyrere byggeri og forsinket byggesagsbehandling.
Tusindvis af erhvervsdrivende er allerede trætte af den obligatoriske byggeskadeforsikring to måneder efter den trådte i kraft.

- Branchen er i forvejen i knæ. Det her kan blive dræbende for os, siger adm. direktør Knud Eli Christiansen fra KEC Byg ved Vodskov i Nordjylland.

Han beretter om nøl og manglende kompetence hos Tryg, der er én af de tre udbydere af byggeskadeforsikringen. TopDanmark og Thisted Amts Forsikring er de to andre. De tre selskaber skal i forbindelse med nye byggesager have et forsikringstilbud klar, der skal vedlægges sagen, når den er under behandling hos kommunen. Knud Eli Christiansen fortæller om en ventetid på flere måneder på forsikringstilbuddet.

Hos Tryg erkender man indkøringsvanskeligheder.

En del af Knud Eli Christiansens kritik beror også på forsikringstilbud, der er væsentligt dyrere end ventet, hvilket betyder, at halvdelen af overskuddet hos KEC Byg forsvinder.

Hos Dansk Byggeri har man aldrig været begejstrerede for den nye forsikring.

- Håndværkerne er ikke glade for de nye regler. De giver mere papirarbejde og giver dyrere huse. Regningen havner hos forbrugerne, siger direktør Mogens Hansen fra Dansk Byggeri til Børsen.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109