23948sdkhjf

Rambøll vinder stort projekt i Asien

Asiatiske storbyer skal styrkes i forhold til klimaforandringer.
Rambøll skal udvikle forslag til løsninger, der både kan styrke klimatilpasningen og samtidig mindske udledningen af CO2 i en række asiatiske storbyer.

De store byer i Asien og Stillehavsområdet bidrager markant til verdens CO2-udledning, samtidig med, at de i stigende grad er eksponeret over for de negative konsekvenser af klimaforandringerne. Der er derfor brug for markante investeringer for dels at reducere udledningen af drivhusgasser og samtidig øge byernes robusthed over for forandringerne.

For at kunne investere så hensigtsmæssigt som muligt i dette område har udviklingsbanken Asian Development Bank netop hyret Rambøll til at udarbejde et omfattende studie. Rambøll skal således hjælpe udviklingsbanken med et overblik over klimavenlige løsninger inden for infrastruktur, vand og byggeri, der kan implementeres i store asiatiske byer med minimum 750.000 indbyggere.

Rambøll har sat et projektteam med eksperter inden for både vand, energi, transport, management consulting og miljø & sundhed, som vil løse opgaven i samarbejde med firmaet CLIMsystems fra New Zealand, der har specialiseret sig i avancerede softwaresystemer til måling af klimaforandringer.

- Der er tale om en enormt spændende og vigtigt projekt, hvor store asiatiske byer kan drage nytte af vores erfaringer med at håndtere klimatilpasning på en helhedsorienteret måde," siger Christian Nyerup Nielsen, servicechef for klimatilpasning i Rambølls vanddivision.

Rambøll's studie omfatter i første omgang følgende byer: Ho Chi Minh City (Vietnam), Ulaanbaatar (Mongoliet), Suva (Fiji), Mandalay (Myanmar) Colombo (Sri Lanka) og Tbilisi (Georgien).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109